project
Guest Pavilion
location
Sa Tuna, Costa Brava - España
designer
This is Arquitectura
photograph
Adrià Goula
fabricator
Allumilux & Metall-lux
produkt
material
corten steel
The pavilion for guests in this villa on Costa Brava is a parallelepiped in corten steel and glass, suspended on a steep slope that descends rapidly down to the sea. The protruding structure is anchored to the ground by a massive base, which has been dug in the mountain rock, and through which, going up a floor, one enters the studio-observatory. Projected towards the Mediterranean, the single room is like an abstract volume on the ground that is of the maximum transparency so that it seems to have been emptied from the floor to the ceiling: in the walls on three sides, to the south, east and west, the stanchions of the load bearing structure in iron recede from the edge of the parallelepiped to make room for the windows – with the essential profiles of the EBE 75 system – and sliding brise soleil panels. With its chromatic richness in the facing, doors and windows and sun-breakers, the corten steel is the only mimetic element compared to the rugged nature of the area and evokes the brown-reddish colour of the ground and stones.
realizations